BOEi zoekt nieuwe eigenaar voor Silo Cereolfabriek in Utrecht

 

BOEi zoekt een nieuwe gebruiker of bewoner voor een bijzondere erfgoedlocatie: een witte silo uit 1931 op het fabriekscomplex van de Cereol Fabriek te Utrecht met een vloeroppervlakte van circa 700 vierkante meter.

Het betreft een in het oog springend wit gebouw van ruim 20 meter hoog met uitzicht over de Domstad, op een centrale locatie langs het Merwedekanaal. De opbrengst steekt BOEi, een maatschappelijke onderneming gericht op restauratie en herbestemming van cultureel erfgoed, in nieuwe projecten.

Zakelijk Functionele Stijl

De Cereol Silo, een gemeentelijk monument, is een zeldzaam en gaaf voorbeeld van een vooroorlogse betonnen silo in Zakelijk Functionele Stijl.

De begane grond van het pand binnen het fabriekscomplex van de Coöperatieve Stichtse Olie- en Lijnkoekenfabriek Cereol is inmiddels herbestemd tot bibliotheek. De etages daarboven bieden volop kansen voor beleggers, ontwikkelaars en/of potentiele bewoners. Vanwege het bijzondere karakter van de Cereol Silo is BOEi op zoek naar kopers met een bewezen trackrecord in monumentaal erfgoed.

Reddingsboei

Volgens directeur Arno Boon van BOEi is zijn organisatie voor de Cereolfabriek indertijd letterlijk de ‘reddingsboei’ geweest.

“In 2008 werd het complex, dat toen al jaren leeg stond, getroffen door een hevige brand. Na grondige restauratie is de fabriek in oude glorie hersteld en aan een tweede leven begonnen. Nu volgt een fase waarin een nieuwe eigenaar deze industriële parel kan exploiteren of bewonen. Voor ons is de verkoop onderdeel van onze strategische focus op rijksmonumenten en maken we middelen vrij voor nieuwe reddingsacties”.

De verkoopbrochure en meer informatie staan op www.BOEi.nl/silo