Diederendirrix genomineerd voor AR New into Old awards

De renovatie van rijksmonument Weverij De Ploeg in Bergeijk is genomineerd voor de AR New into Old awards. Deze prijs is een initiatief van The Architectural Review, een gerenommeerd Engels architectuurtijdschrift, dat onlangs het 120 jarig bestaan vierde.

De AR New into Old awards is een nieuwe onderscheiding op het gebied van renovatie en transformatie van originele architectuur naar eigentijdse functies, waarbij diverse strategieën hebben geleid tot inspirerend hergebruik.

Opnieuw

De renovatie van De Ploeg door diederendirrix architectuur & stedenbouw (gevestigd in Rotterdam en Eindhoven) krijgt daarmee opnieuw waardering. Het project ontving op 1 december ook al de Pieter van Vollenhoven prijs. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie of persoon die het meest succesvol aan oud erfgoed een nieuwe bestemming heeft gegeven.

Voor de beoordeling van de kwaliteit van de renovatie van De Ploeg kwam een jurylid van de AR New into Old awards uit Londen overgevlogen om Rietvelds monument te bezoeken. Ook werd speciaal voor de prijs een fotograaf gearrangeerd. Projectarchitect Rob Meurders en Jan Burgmans, opdrachtgever en directeur van Bruns BV, verzorgden een rondleiding door De Ploeg en werden aansluitend door het jurylid geïnterviewd.

Digitaal

De genomineerde projecten voor de AR New into Old awards worden in het december/januari nummer van The Architectural Review gepubliceerd. In die uitgave wordt ook de winnaar bekend gemaakt. Overigens is het waarschijnlijk een van de laatste papieren edities van het tijdschrift want naar verluidt zijn er plannen The Architectural Review louter in digitale vorm voort te zetten.