Maaike Verberk directeur DEN Kennisinstituut Digitale Cultuur

De Raad van Toezicht van DEN Kennisinstituut Digitale Cultuur heeft Maaike Verberk benoemd tot directeur. Zij volgt per 1 februari Marco de Niet op, die in september afscheid nam.

Verberk, die in de culturele sector tot dusver diverse managementfuncties heeft vervuld, is nu nog zakelijk leider van Toneelgroep Amsterdam. Als DEN-directeur zal zij straks mee richting geven aan de nieuwe koers van het instituut, waarin digitalisering een belangrijke rol speelt.

Voordat zij zakelijk leider werd van Toneelgroep Amsterdam was Maaike Verberk o.a. adjunct directeur bij Plaza Futura in Eindhoven, zakelijk leider van de stichting STRP (eveneens in Eindhoven) en projectleider van de stichting Jheronimus Bosch 500 te Den Bosch. In al die functies heeft ze gewerkt aan kennisontwikkeling, kennisdeling en toepassing van digitale mogelijkheden voor cultuur.

Verder op de kaart

Volgens Hermineke van Bockxmeer, woordvoerder van de Raad van Toezicht, kan Verberk met haar ervaring DEN verder op de kaart zetten en de bredere opdracht op het terrein van digitalisering in de culturele sector vorm geven. “Met haar uitgebreide relatiekring bij de overheid en adviesraden en haar verbindende kracht zal zij DEN naar verwachting bovendien verder positioneren in het strategisch netwerk digitaal cultureel erfgoed”, aldus Van Bockxmeer.

Uitdagend

Maaike Verberk zelf ziet haar nieuw job als een uitdagende taak om samen met culturele instellingen te bouwen aan het digitaliseren van hun werk. “Met de erfgoedsector heeft DEN al veel bereikt. Uit mijn ervaring bij Toneelgroep Amsterdam weet ik dat ook cultuurmakers het belang zien van het digitaal bewaren en openbaar maken van hun producties met bijbehorend materiaal. DEN werkt mee aan een toekomstbestendige culturele sector.”