Ga naar de inhoud

Museum Singer Laren krijgt miljoenencollectie Blokker

Museum Singer Laren

Singer LarenMuseum Singer Laren krijgt een omvangrijke schenking van kunstverzamelaar Els Blokker-Verwer (1947), weduwe van de voormalige bestuursvoorzitter van de gelijknamige detailhandelsketen. De gift, ruim honderd schilderijen en werken op papier, omvat hun hele privécollectie: Nardinc.

De verzameling is genoemd naar het huis van de Blokkers in het Gooi, Huize Nardinclant.

Rode draad

Rode draad in de collectie is werk van Jan Sluijters aangevuld met tijdgenoten als Leo Gestel, Kees van Dongen, Ferdinand Hart Nibbrig, Theo van Rysselberghe, Piet van der Hem, Jan en Charley Toorop, Kees Maks, Dick Ket en Carel Willink.

Nardinc, ettelijke tientallen miljoenen euro’s waard, biedt een museaal overzicht van Nederlands modernisme in de eerste helft van de 20e eeuw en sluit naadloos aan bij de oorspronkelijke Singer verzameling, waarin de nadruk ligt op impressionisme.

Om het publiek permanent van de schenking te kunnen laten genieten, stelt Els Blokker Singer Laren in de gelegenheid het museum uit te breiden met nieuwe zalen in een nog te bouwen vleugel. Die moet eind 2020 voor publiek haar deuren openen.

Extra ruimte

Met de uitbreiding aan het huidige museum wordt 400 vierkante meter extra tentoonstellingsruimte gecreëerd. De collectie Nardinc zal er mettertijd permanent te zien zijn in wisselende presentaties.

Op de singerlaren.nl/Collectie_Nardinc een interview met Els Blokker en Jan Rudolph de Lorm, directeur van Singer Laren.

Foto: artist impression voorstudie Nardinc vleugel © Architoop.