Particulier schenkt ton aan Restauratiefonds Duivenvoorde

Een particulier uit de regio heeft het Restauratiefonds Duivenvoorde in Voorschoten 100.000 euro geschonken. Het bedrag wordt de komende vijf jaar ingezet voor tastbare restauratieprojecten op Duivenvoorde, een van de Top 100 rijksmonumenten van Nederland.

De Stichting Duivenvoorde is bijzonder blij met de schenking. Directeur Annette de Vries: “Het is een teken van vertrouwen in de inspanningen van de stichting om het ensemble voor toekomstige generaties te behouden. We hopen dat dit voorbeeld navolging krijgt”.

De stevige bijdrage gaat om te beginnen naar de restauratie van de historische tuinmuren en hekwerk in de Leidse tuin. Die opknapbeurt kan mede dankzij de schenking nog in 2017 in gang worden gezet. Andere financiers van dit project zijn de provincie Zuid Holland (erfgoedlijn landgoederenzone), het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Duivenvoorde.

Restauratiefonds

Het Restauratiefonds Duivenvoorde, opgericht in 2012, draagt bij aan concrete restauratieprojecten binnen het kasteel en het landgoed.

Voorbeelden: het historisch torenuurwerk klingelt weer (project 2012), de 18e-eeuwse Marot Zaal krijgt gefaseerd haar oorspronkelijke vergulding terug (project 2013-2014) en het schilderij Schaatsers bij een Hollandse stad van Andreas Schelfhout (1857) uit voormalig familiebezit is weer thuis op Duivenvoorde (project 2015).

Met de fondsenwerving voor de restauratie van de historische tuinmuren van de Leidse tuin is vorig jaar een begin gemaakt. Het restauratieproject 2017 heeft tot doel alle klokken in huis weer te laten tikken.

De Stichting Duivenvoorde geniet de ANBI-status. Giften zijn fiscaal aftrekbaar.

Naast eenmalige donaties kan men de stichting helpen door vriend van het Restauratiefonds te worden. Dat kan al voor 50 euro per jaar. Zie voor meer informatie https://www.kasteelduivenvoorde.nl/stichting-duivenvoorde/steun-ons/.