Raad voor Cultuur op regiobezoek in Singer Laren

Singer Laren en de Regio Gooi en Vechtstreek ontvingen vandaag (vrijdag 24 november) een delegatie van de Raad voor Cultuur.

De raad kwam op bezoek om zich te informeren over de manier waarop de samenwerking op het gebied van cultuur en erfgoed in de Gooi en Vechtstreek wordt vormgegeven. De directies van Het Nederlands Vesting museum, Singer Laren, Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en voorzitter Tijmen Smit van het regionaal bestuurlijk cultuuroverleg vertelden over de gezamenlijke ambities.

De door de Gooi en Vechtstreek gepresenteerde visie – waarbij alle cultuurinstellingen samenwerken aan een programma – sluit aan bij het advies dat eerder deze week door de Raad van Cultuur werd gepresenteerd aan het ministerie van OCW. Daarin ziet de raad een belangrijke rol weggelegd voor stedelijke regio’s en regionale financiering.

De culturele partners in de Gooi en Vechtstreek willen als deelregio van de metropoolregio Amsterdam de komende jaren sterk de verbinding zoeken om de sector en het publieksaanbod te versterken.

Foto: Museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm geeft de Raad voor Cultuur een rondleiding door de tentoonstelling Mooiste modernisten.