100e uitgave Vrienden van de Stolp

Het redactieteam van de Boerderijenstichting Noord-Holland presenteert vandaag (woensdag 25 maart) met trots de 100e uitgave van relatieblad Vrienden van de Stolp. Wat in 1988 begon met een handmatig opgemaakt en in zwartwit gedrukt nieuwsblad voor stolpfanaten, groeide in 30 jaar uit tot een aansprekend, kleurrijk magazine voor alle Vrienden van de Stolp.

Kwartaalblad

Meer dan 1.500 stolpeigenaren of liefhebbers die aangesloten zijn bij de Boerderijenstichting NH lezen het blad, dat gemaakt wordt door vrijwilligers.

Het tijdschrift geeft ieder kwartaal informatie over ontwikkelingen als het pas opgezette Boerderijenfonds en inspireert met foto’s en verhalen over stolpeigenaren en zij die zich bezighouden met behoud van de stolpboerderij in Noord-Holland.

Buitenplee

In het feestelijke 100e nummer staat een bijzondere prijsvraag: ‘Win een nummer 100’. In dit geval betekent dat een buitenplee; een cultuurhistorisch verantwoorde, zwartgeteerde ouderwetse kakdoos.

Het te winnen exemplaar is beschikbaar gesteld door Bouwkundig Ontwerp- en Tekenbureau Maarten Koning uit De Goorn. Lezers van Vrienden van de Stolp kunnen meedingen, maar wie het sieraad zelf graag op zijn of haar erf wil of iemand weet die het bouwwerk graag zou willen hebben en nog geen donateur is, kan zich melden via info@boerderijenstichting.nl

MONUMENTAAL

De komende editie van MONUMENTAAL, die vanaf vrijdag 10 april verkrijgbaar is, serveert onder de titel Hulde aan de stolp haar lezers in Nederland en Vlaanderen een uitvoerige reportage over dit bijzondere boerderijtype, waarvan er nog slechts 5.000 over zijn.

Foto: Stolpboerderij Saenengeest, Bergen NH.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.