Historische Oranjerie – ontmoeten op niveau

Oranjerie

Van oudsher is een oranjerie een functioneel gebouw op een landgoedtuin, waarin niet-winterharde planten beschut kunnen overwinteren.

Niet veel meer dan een schuur, zou je zeggen. Maar juist het groene, weelderige en vaak Zuid-Europese karakter van de overwinterende planten inspireerde in de loop der eeuwen talloze architecten tot het ontwerpen van frivole en sierlijke bouwwerken.

Waarschijnlijk spant de Oranjerie van landgoed Hydepark bij Doorn in dit opzicht de kroon. Het gebouw heeft een adembenemend gedetailleerde zuidgevel met hoge vensters, pilasters, balustrades en blad- en bloemmotieven. Terecht is het eclectische bouwwerk uit 1886 aangewezen als rijksmonument. Zie www.biltstede.nl

Te huur

De Oranjerie van Hydepark met bijbehorende stijltuin komt in de loop van 2016 beschikbaar voor een huurder.

Het pand wordt volledig gerestaureerd met het oog op een bedrijf dat een onderscheidende locatie zoekt voor vergaderingen, ontvangsten en ontmoetingen op niveau. De Oranjerie heeft een uitstraling die past bij de top van grote bedrijven (en hun consultants), bij exclusieve klinieken en hoogwaardige handelshuizen.

Het prachtige landgoed bij Doorn biedt rust, ruimte, stilte, natuurschoon en hotelfaciliteiten. Op een kwartier rijden van de stad Utrecht.

Foto: exterieur van landgoed Hydepark bij Doorn.