7,5 ton voor project Molenvrienden

In de aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij, op 12 februari in Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam, verraste Robert ten Brink vereniging De Hollandsche Molen met een donatie van 750.000 euro. Met dit geld uit de extra trekking voor bijzondere projecten gaat De Hollandsche Molen aan de slag met het project Molenvrienden.

Kern van het project is om het draagvlak voor molens te vergroten, onder andere met het flink uitbreiden van de Nationale Molendag en de Molenprijs. De Hollandsche Molen is vooral blij dat de vereniging nu kansen krijgt de komende jaren molens nog meer met de samenleving te verbinden.

Verbinding

“Wij willen in ons jubileumjaar 2023 circa 100.000 Molenvrienden maken. Dat zijn mensen met een molenhart die zich op een of andere manier, bijvoorbeeld als lid, vrijwilliger, abonnee of donateur aan molens hebben verbonden’’, aldus een enthousiaste Nicole Bakker, directeur van De Hollandsche Molen.

Tijdens het Goed Geld Gala maakt de BankGiro Loterij bekend hoeveel geld zij dit jaar, dankzij haar 600.000 deelnemers, aan cultuur in Nederland kan schenken: de helft van ieder lot gaat naar cultuur en cultureel erfgoed.

Recordbedrag

Dit jaar gaat opnieuw een record miljoenenbedrag naar cultuur in Nederland. Op het Goed Geld Gala onthult de organisatie welk totaalbedrag zij in 2019 kan schenken aan musea en culturele organisaties en hoe zij dit bedrag verdeelt. Dankzij deze steun blijft cultuur en cultureel erfgoed behouden en toegankelijk voor een breed publiek.

Loterij

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Maandelijks spelen meer dan 600.000 deelnemers mee. Zij maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met de helft van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea.

(Foto: Roy Beusker fotografie).