Acht ton voor musea en erfgoedinstellingen

Met een totaalbedrag van bijna acht ton zijn het afgelopen jaar door heel Nederland kleine musea en erfgoedinstellingen met een achterban van ruim 10.000 vrijwilligers gesteund.

De derde regeling van het Themafonds Erfgoedvrijwilligers is mede mogelijk gemaakt dankzij het Hendrik Muller Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Versterking publiekspresentatie

Met de stimuleringsbijdrage kunnen kleine musea en erfgoedinstellingen de komende tijd hun publiekspresentatie vernieuwen en versterken.

Belangrijk voor alle betrokken vrijwilligers die zich het afgelopen coronajaar enthousiast en belangeloos zijn blijven inzetten om het erfgoed toegankelijk te houden.

De gehonoreerde projecten variëren van de aanschaf van apparatuur voor online ticketing systemen, nieuwe websites en digitale archieven tot het opzetten van educatieve projecten zoals audiotours, videotours en een aantal bijzondere documentaires.

Stimulans inzet vrijwilligers

Het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert de inzet van vrijwilligers in het erfgoedveld. Eerder droeg het fonds bij aan de ontwikkeling van het platform Erfgoedvrijwilliger.nl, opgezet door de erfgoedhuizen van Gelderland, Noord-Brabant en Zuid-Holland.

Op dit landelijke platform kunnen erfgoedorganisaties vacatures voor nieuwe vrijwilligers plaatsen. In het najaar zal het Cultuurfonds samen met het Hendrik Muller Fonds een vierde regeling voor erfgoedvrijwilligers opzetten, waarbij toegankelijkheid centraal staat.

Samen

Het Prins Bernhard Cultuurfonds beoogt mensen, werelden en ideeën samen te brengen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij zijn bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden.

Dat doen het fonds met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de BankGiro Loterij, de Nederlandse Loterij en van donateurs.

Meer over het landelijk bureau Monumentenzorg/Erfgoed, zie de website www.cultuurfonds.nl/erfgoed.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.