Tweede Pinksterdag: Dag van het Kasteel

Wanneer:
10 juni 2019 @ 10:00 – 16:00
2019-06-10T10:00:00+02:00
2019-06-10T16:00:00+02:00
Waar:
Buitenplaats Ockenburgh
Monsterseweg 4
2553 RL Den Haag
Kosten:
meestal gratis
Contact:
Anne-Pauline van der A
015 - 2154 375

Dag van het KasteelOp Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni 2019, vindt de 12e editie van de Dag van het Kasteel plaats. 19 kastelen, landgoederen en buitenplaatsen in de provincie Zuid-Holland openen dan met een feestelijk activiteitenprogramma hun deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen deelnemen aan rondleidingen, demonstraties van oude ambachten bijwonen, genieten van concerten, historische gerechten proeven en nog veel meer. Iedere deelnemende locatie heeft een uniek programma. Zie voor het volledige overzicht www.dagvanhetkasteel.nl.

Ontdek en beleef de Zuid-Hollandse landgoederen en buitenplaatsen

Tussen Hillegom en het Westland, evenwijdig aan de kustlijn, liggen tientallen landgoederen en buitenplaatsen. Samen vormen ze “Hollands Buiten”, een parelketting van groene, historische locaties, die het bezoeken meer dan waard zijn. Speciaal voor de Dag van het Kasteel is een aantal mooie fietsroutes uitgezet, zie ook daarvoor de website.

Deelnemende locaties
Aan de Dag van het Kasteel doen in Hollands Buiten mee: Buitenplaats Ockenburgh in Den Haag, Te Werve en Park Hofrust in Rijswijk, Huygens’ Hofwijck, Middenburg en Park Vreugd en Rust in Voorburg, Buitengoed Dorrepaal in Leidschendam, Kasteel Duivenvoorde en Berbice in Voorschoten, De Paauw en Voorlinden in Wassenaar, Kasteel Oud Poelgeest in Oegstgeest, Vroenhof, Oostergeest en Huys te Warmont in Warmond, de Ruïne van Teylingen in Voorhout, Landgoed Leeuwenhorst in Noordwijkerhout, Kasteel Keukenhof en ’t Huys Dever in Lisse.

Over de Dag van het Kasteel
De Dag van het Kasteel is een landelijk evenement dat wordt georganiseerd door de Nationale Kastelenstichting. De deelname van de kastelen en buitenplaatsen in Hollands Buiten wordt financieel gesteund door Fonds1818 en de provincie Zuid-Holland. De coördinatie en PR wordt verzorgd door Erfgoedhuis Zuid-Holland.