Almere schrapt Reuvensdagen 2020

Het archeologisch congres De Reuvensdagen, gepland van 19 tot en met 21 november 2020, gaat dit jaar niet door. Vanwege de coronacrisis hebben de organisatoren – de gemeente Almere en de Stichting Reuvens – besloten de samenkomst te verplaatsen naar 18 tot en met 20 november 2021.

De jaarlijkse Reuvensdagen zijn genoemd naar Caspar J.C. Reuvens, in het begin van de 19e eeuw de eerste hoogleraar archeologie ter wereld. Het congres is voor de eerste keer gehouden in 1971. Sindsdien strijkt het elk jaar elders in Nederland neer. Voor 2020, de 50e editie, viel de keuze op Almere.

Feestelijk

De organisatoren staat een feestelijke 50e Reuvensdagen voor ogen, maar vanwege de beperkingen door de uitbraak van COVID 19 achten zij het niet mogelijk in het najaar een dergelijk evenement voor 600 archeologen te houden.

Vrijwilligers van Vindplaats Zenit zouden het zaterdagprogramma voor hun rekening nemen. Ze hebben inmiddels ook voor 2021 toegezegd.

Online-programma

Op 19 november 2020 is een beperkt online-programma bij te wonen. Informatie hierover is binnenkort te vinden op www.reuvensdagen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.