Apeldoorn heeft Platform Monumenteigenaren

De gemeente Apeldoorn (afdeling Cultuurhistorie) en de Stichting Apeldoorn Monumenten (SAM-Erfgoed) hebben een Platform voor Monumenteigenaren opgericht, volgens de partners uniek voor Nederland.

Doel is eigenaren van beschermde panden te ondersteunen bij instandhouding, restauratie en verduurzaming van hun opstal. Onder beschermde panden vallen rijks- en gemeentelijke monumenten, erkende karakteristieke, beeldbepalende en overige panden binnen een beschermd stads of dorpsgezicht. Lid worden van het platform is gratis.

Uitnodigingsbrief

Het platform wil contact tussen eigenaren faciliteren, informatieavonden organiseren en cursussen aanbieden. Nog deze maand ontvangen alle betrokkenen in Apeldoorn een uitnodigingsbrief.

Meer hierover staat op de webpagina, ondergebracht op de website van de SAM

Cursusavonden

Voor dit najaar (september/oktober) staan zes cursusavonden gepland over onderhoud en verduurzaming van monumenten en onderhoudssubsidies.

Leden van het platform kunnen tegen kleine vergoeding deelnemen aan de cursussen, verzorgd in samenwerking met de Monumentenwacht, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), het Restauratiefonds en het Gelders Genootschap.

Voor het volgen van de cursussen wordt een kostendekkende vergoeding gevraagd van 7,50 euro per avond. Een en ander staat ook vermeld in een bij de uitnodigingsbrief gevoegde flyer en op voornoemde website.

Foto: Typisch Apeldoornse huisjes op de kruising Schotweg – Torenstraat. Het gebouw links is een erkend karakteristiek pand (foto John de Jong).

1 thought on “Apeldoorn heeft Platform Monumenteigenaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.