B en W Ermelo enthousiast over plannen voor De Hooge Riet

Rijksmonument De Hooge Riet in Ermelo is het eerste deelplan van het Landgoed Veldwijk en De Hooge Riet dat wordt herontwikkeld. De plannen voor het monument, de woningen en het park zijn door Heijmans Vastgoed en MeyerBergman Erfgoed Groep, samen VOF De Hooge Riet vormend, gepresenteerd aan burgemeester en wethouders.

Het dagelijks bestuur is enthousiast over de plannen die passen binnen de structuurvisie Landgoed Veldwijk en De Hooge Riet. Hylkema Erfgoed is als architect betrokken bij de herontwikkeling van de monumenten.

Behoud karakter pand en park

De plannen voor De Hooge Riet bestaan uit een stedenbouwkundig plan met een beeldkwaliteitsparagraaf. Belangrijk aspect is behoud van het monumentale karakter van het monumentale pand en het park.

De huizen en parkeerplaatsen die worden gebouwd en aangelegd passen in de mooie parkachtige omgeving. Dat is de veelgehoorde wens van de inwoners van Ermelo die vorig jaar een open dag bezochten.

Kaders

Het plan legt de basis voor een woon- en verblijfsgebied waarin de bestaande monumentale en landschappelijke waarden worden behouden en versterkt. Het geeft de kaders voor verdere planuitwerking mee.

Als de gemeenteraad het plan vaststelt, kan o.a. worden begonnen de ruimtelijke procedures vast te leggen in een ontwerpbestemmingsplan.

Zie ook de website van De Hooge Riet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.