BAM renoveert Oude Admiraliteitsgebouw in Londen

BAM renoveert Oude Admiraliteitsgebouw in Londen - Monumentaal

BAM renoveert Oude Admiraliteitsgebouw in Londen. Het Britse ministerie van Onderwijs (Department for Education) heeft BAM Construct UK opdracht verleend voor de renovatie van de nieuwe huisvesting in Whitehall. Het ministerie neemt in 2017 zijn intrek in het monumentale Oude Admiraliteitsgebouw op het plein Horseguards Parade in Londen.

Met de opknapbeurt is een contractsom gemoeid van ruim 50 miljoen euro. BAM kan op grond van een zogenoemde ‘pre-construction services agreement’ beginnen met het inkooptraject.

Whitehall

Whitehall is de naam van de straat, die loopt van Trafalgar Square naar het Palace of Westminster en Westminster Abbey. De term wordt ook gebruikt om het regeringscentrum van het Verenigd Koninkrijk aan te duiden.

Het Oude Admiraliteitsgebouw (Old Admiralty Building) huisvestte de autoriteit die het bevel voerde over de koninklijke marine. Vóór het complex vindt de jaarlijkse militaire parade Trooping the Colour plaats.

Het gebouw was het kantoor van onder anderen de voormalige premier Winston Churchill, toen hij nog Eerste Lord van de Admiraliteit was, alsook van Ian Fleming, James Bond-auteur en voormalig officier van de marine-inlichtingendienst.

Foto:Het Oude Admiraliteitsgebouw (Old Admiralty Building)