Bekijk Fort Kijkduin vanuit de woonkamer

Fort Kijkduin en Escape Room Egmond hebben een online escape room ontworpen. Door middel van 3D-fotografie van Marco van Ammers kunnen deelnemers daadwerkelijk rondlopen in het fort, maar dan vanuit huis. In coronatijd wel zo handig.

Het spel Bevrijd de directeur van Fort Kijkduin is gratis te spelen. Meer dan 10.000 mensen hebben het verdedigingswerk in de eerste twee weken bezocht via online escape game.

Levensechte beweging

Initiatiefnemer Samira Houtenbos uit Egmond aan Zee is eigenaresse van Escape Room Egmond. Zij zag de 3D-fotografie van Van Ammers en wist: hier moeten we iets mee.

“Het materiaal is levensecht. Dat je daadwerkelijk rond kunt wandelen, maakt het bruikbaar voor een online escape room. Ik ben geschikte locaties gaan bellen en stuitte op Kijkduin”.

De game is volgens bedrijfsleider Sanne Koene een groot succes. “Gemiddeld trekt Fort Kijkduin circa 40.000 bezoekers per jaar, ofwel 750 personen per week. Dat via dit spel in de eerste week maar liefst 7.000 mensen ons zouden bezoeken, hadden we niet verwacht”.

Leuk en leerzaam

Veel van de informatie die in het fort te vinden is of verteld wordt tijdens rondleidingen is verwerkt in puzzels. Zo leert de speler via de online game op een andere manier over de geschiedenis van het verdedigingswerk.

Het spel is ook geschikt voor kinderen en kan met maximaal vier spelers gespeeld worden. Voor de makers kan een vrijwillige donatie worden achtergelaten. Speel op www.bevrijdfortkijkduin.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.