Bert Meerstadt topman Hendrick de Keyser

Bert Meerstadt is benoemd tot algemeen directeur van Vereniging Hendrick de Keyser. De topman treedt per 1 mei in dienst. Meerstadt volgt Carlo Huijts op, die 27 jaar de leiding had. Huijts blijft adviseur van de monumentenorganisatie.

“Met zijn heldere visie op monumentenbeheer, zijn ruime managementervaring en zijn achtergrond in de architectuur, is Bert Meerstadt een aanwinst voor onze vereniging”, zegt voorzitter Herman van den Eerenbeemt.

Team compleet

Met de benoeming van de nieuwe algemeen directeur is het driehoofdige directieteam van Hendrick de Keyser weer compleet. Wieske Wijngaards is directeur externe relaties en Isja Finaly directeur beheer.

Voor Meerstadt (1961) zelf is de cirkel rond. “Hendrick de Keyser is dé autoriteit op monumentengebied van Nederland. De collectie omvat parels van monumenten door de eeuwen heen. Om directeur te mogen zijn van juist die vereniging is een voorrecht. Ik studeerde bouwkunde en ben architect”.

Beknopt cv

Bert Meerstadt, geboren in Den Haag, was student aan de TU Delft en behaalde in 1988 zijn MBA aan INSEAD, Fontainebleau.

Na functies bij onder andere McKinsey & Company en het communicatie/marketing concern Young & Rubicam volgde een periode van 12 jaar waarin hij lid was van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Spoorwegen. De nieuwe directeur van Hendrick de Keyser had daar onder meer NS Vastgoed en NS Stations in zijn portefeuille en was de laatste vijf jaar president-directeur.

Meerstadt, getrouwd en vader van drie volwassen dochters, is voorzitter van de raad van commissarissen van het Centraal Boekhuis en toezichthouder bij internationale bedrijven in de vervoerssector en IT. Gedurende zijn loopbaan is de architect blijven ontwerpen; hij heeft onder meer een aantal restauratieprojecten op zijn naam.

Vereniging Hendrick de Keyser

Hendrick de Keyser, opgericht in 1918, is in Nederland hét goede doel voor behoud en beheer van monumenten en huizen van architectonische of historische waarde.

De vereniging doet dat door karakteristieke panden in eigendom te verwerven en ze vervolgens te restaureren, te verhuren of open te stellen voor een breed publiek. De omvang van de collectie met 433 woonhuizen gebouwd tussen 1495 en 1980, verspreid over 111 plaatsen in heel het land is uniek.

De bouwkunst, architectuur en interieurs zijn buitengewoon en veelal origineel. Eenmaal verworven panden blijven voor altijd in bezit. Daarmee speelt Hendrick de Keyser een belangrijke rol in het erfgoedbeheer van verleden, heden en toekomst. www.hendrickdekeyser.nl

Foto: Met de benoeming van algemeen directeur Bert Meerstadt is het directieteam van Hendrick de Keyser weer compleet. Wieske Wijngaards is directeur externe relaties en Isja Finaly directeur beheer (foto Arjan Bronkhorst).

1 thought on “Bert Meerstadt topman Hendrick de Keyser

  1. Geachte heer Meerstadt,

    Graag wil ik u namens het bestuur van Stichting Landelijk Hofjesberaad gelukwensen met uw benoeming. Het leiding mogen geven aan een prachtige monumenten organisatie als Hendrick de Keyser moet een uitdaging zijn en zal veel voldoening geven.
    Graag zou ik na uw aantreden samen met mijn mede bestuurslid Jan Willemink een afspraak met u willen maken om kennis te maken.
    Huib van Eesteren, voorzitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.