Meteen naar de inhoud

Betegel de liefde op Jachtslot Mookerheide in Molenhoek

De restauratie van Jachtslot Mookerheide in het Limburgse Molenhoek is in volle gang. Onderdeel is het compleet terugbrengen van het unieke tegelmozaïek. Voor dat karwei roept Vereniging Natuurmonumenten de hulp in van verliefde erfgoedliefhebbers. Want veel tegels zijn al teruggebracht, maar nog niet alle.

Bijzondere plek

Mookerheide, op tien minuten rijden van Nijmegen, is een bijzondere plek met een grote cultuurhistorische waarde. Het landgoed, sinds 2001 aangewezen als beschermd rijksmonument, bestaat uit een jachtslot met daaromheen een park en tuinen. De aanleg ervan begon in 1902.

Samen met de bijbehorende bossen beslaat het landgoed een oppervlakte van 160 hectare. Toen Natuurmonumenten Mookerheide in 1985 verwierf, was van een ‘landgoed’ nog nauwelijks sprake. Na jaren van herstel is het weer goed beleefbaar.

Tegelcadeau

Wie voor zijn of haar geliefde een origineel huwelijks- of Valentijns cadeau zoekt, kan de (aanstaande) partner nu verrassen met een symbolisch cadeau in de vorm van een mozaïektegel van Jachtslot Mookerheide. De tegels kosten 15 euro per stuk. Daarna valt op het landgoed een romantische wandeling te plannen om de eigen bijdrage aan de restauratie van het slot te bewonderen.

Tip van de boswachter: op de Twee Schansenroute is het voluit genieten van uitzichten over de heide én loop je langs de hoogtepunten op het landgoed. Betegel hier symbolisch de liefde met een mozaïektegel Jachtslot Mookerheide. Vragen over de sponsoractie kunnen per mail naar RijkvanNijmegen@Natuurmonumenten.nl

Voor meer informatie over trouwen op het jachtslot stuur een mail naar info@jachtslot.com

Foto: Het aanbrengen van mozaïektegels op Jachtslot Mookerheide (foto Léontine Lamers).

 

1 reactie op “Betegel de liefde op Jachtslot Mookerheide in Molenhoek”

  1. Betreft Jachtslot Mookerheide:
    Restauratie waardeer ik enorm!
    Helaas is het volledig interieur verkocht. Waarom? Door wie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: