Blauwe Golven in Arnhem gered

De Blauwe Golven in Arnhem blijven behouden. Het omgevingskunstwerk op het Roermondsplein is gered.

Het ontwerp van beeldend kunstenaar Peter Struycken uit 1977 krijgt de voorkeur boven extra groen. Bij motie heeft de gemeenteraad het college van B en W opdracht gegeven deze optie verder uit te werken.

Een groot succes voor de Werkgroep Monumentale Kunst van erfgoedvereniging Heemschut die zich stelselmatig hard heeft gemaakt voor behoud van het bijzondere kunstwerk.

Opties

Voor De Blauwe Golven, al geruime tijd onderwerp van discussie in de plaatselijke politiek, lagen enkele opties op tafel, variërend van behoud tot verdwijnen om ruimte te maken voor meer groen. Een grote meerderheid van de gemeenteraad heeft zich nu dus uitgesproken voor behoud.

Verbinding

De Blauwe Golven, een kunstwerk en tevens parkeerterrein, werd door Peter Struycken indertijd ontworpen om de grootschalige Mandelabrug op visueel aantrekkelijke wijze te verbinden met de stad. Samen met het nieuwe NS-station van Ben van Berkel zorgt het omgevingskunstwerk ter plaatse niet alleen voor verbinding, maar ook voor contrast en visuele veelzijdigheid.

Foto: De Blauwe Golven in Arnhem vanuit de lucht (foto Gelders Archief).