Buren van prinses Beatrix te koop

Wordt een boerderij in Lage Vuursche meer waard omdat zij naast een paleis staat? Alana Gunnink van Biltstede denkt eigenlijk van niet. Wij Nederlanders zijn immers wars van duurdoenerij.

De makelaardij heeft sinds deze week de monumentale hoeve op een schitterende boslocatie (erfpacht) pal naast de omheining van Kasteel Drakensteyn in de verkoop. Er is achterstallig onderhoud, maar de boerderij is veelbelovend en de plek weergaloos: midden in de schitterende Laagte van Pijnenburg, met bos, weiden en prachtige beukenlanen.

Dat de boerderij aan het koninklijke onderkomen van prinses Beatrix grenst is mooi, maar volgens Gunnink in principe niet waardeverhogend. Wél waardeverhogend is het landschap, ‘deze schitterende laagte in de aanzet naar de Utrechtse Heuvelrug’. Dat landschap is óók de reden dat Drakensteyn er pronkt, evenals Soestdijk, Hoge Vuursche, Pijnenburg en Ewijckshoeve.

“In de 17e eeuw zag men al de waarde van dit landschap. Ook onze voormalige koningin heeft dat goed gezien”, meent Gunnink.

Meer op de website