Kalender

aug
11
wo
Wandeling op landgoed Biljoen @ NS-station Velp
aug 11 @ 14:00
Wandeling op landgoed Biljoen @ NS-station Velp

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op woensdag 11 augustus een middagwandeling over landgoed Biljoen te Velp. Biljoen is een oud landgoed met een kasteel met bijbehorend koetshuis, pachtboerderijen, beken en vijvers, parkbos en weiden. De natuur van het landgoed is bijzonder met oude bomen, een beek en veel waterpartijen met cascades. Er komen bijzondere en soms zeldzame plant- en diersoorten voor. Een aantrekkelijk gebied om in te wandelen. De boswachter besteedt aandacht aan de historie, cultuur en natuur van het landgoed. Het kasteel en het privé-gedeelte van het park worden in deze wandeling niet bezocht. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Start op 11/8: 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Startlocatie: NS-station Velp P+R oostzijde. Opmerking: Kasteel Biljoen is te zien maar wordt niet bezocht, evenmin als het privé-gedeelte van het park achter het kasteel. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/activiteiten.

(Foto: Floor ten Brink)

aug
15
zo
Heide- en boswandeling landgoed Staverden @ Grote parkeerplaats van landgoed Staverden
aug 15 @ 14:00
Heide- en boswandeling landgoed Staverden @ Grote parkeerplaats van landgoed Staverden

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zondag 15 augustus 2021 een wandelexcursie over het uitgestrekte landgoed Staverden.  Het landgoed Staverden is voor bezoekers zo aantrekkelijk doordat het landschap zo afwisselend is. We maken deze middag een flinke wandeling door het bos, langs de beek, langs landerijen en we gaan de heide op om te genieten van de bloeiende hei. De boswachter vertelt over het ontstaan van dit bosrijke cultuurlandschap langs de beek, vroeger een groene oase te midden van oneindige heidevelden. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Start 15/8: 14.00 uur. Duur: ca. 2,5 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Startlocatie: de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Tip van de boswachter: de tocht voert over onverharde paden. Pas uw kleding en schoeisel aan op de verwachte (weers)omstandigheden. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/activiteiten.

(Foto Christian Biemans)

aug
18
wo
Familie-avondwandeling landgoed Staverden @ Bezoekerscentrum Landgoed Staverden
aug 18 @ 19:00
Familie-avondwandeling landgoed Staverden @ Bezoekerscentrum Landgoed Staverden

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op woensdag 18 augustus 2021 een avondwandeling voor het gezin in de bossen van landgoed Staverden. De boswachter heeft een wandeling uitgezet waarbij je zelf aan de gang moet. Je krijgt een aantal opdrachten mee en komt zo van alles te weten over het bos en de dieren die daar wonen. Elk gezin gaat apart op stap en onderweg is er een controlepost die kijkt of alles goed gaat. Deze wandeling is speciaal geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar met hun begeleiders en wordt tijdens de zomervakantie driemaal op woensdagavond georganiseerd. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Start18/8: tussen 19.00 en 19.30 uur bij het bezoekerscentrum Landgoed Staverden, Staverdenseweg 298, 3852 NV Staverden. Duur: ca. 1,5 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Tip van de boswachter: de tocht voert over onverharde paden. Pas uw kleding en schoeisel aan op de verwachte weersomstandigheden.

Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/activiteiten.

(Foto GLK)

mei
17
di
Vakbeurs MONUMENT @ Brabanthallen Den Bosch
mei 17 @ 09:00 – mei 19 @ 18:00

   MONUMENT is de vakbeurs die zich specifiek richt tot professionals betrokken bij Nederlands monumentaal erfgoed en eigenaren daarvan. 

   Professionals vinden op MONUMENT de connecties, tools en kennis waarmee zij DIRECT aan de slag kunnen.

   Als exposant deelnemen aan MONUMENT is onder meer:

   • in gesprek komen met een zakelijk betrokken publiek
   • samenwerkingen aangaan
   • nieuwe contacten leggen en bestaande onderhouden
   • naamsbekendheid creëren
   • aan workshops en debatten deelnemen of (zelfs) deze initiëren

   Kennis delen en zaken doen!

   Data: 18/19/20 mei 2021
   Locatie: Brabanthallen, Den Bosch

   Meer informatie over MONUMENT is te vinden op de website. Ook is hier de brochure aan te vragen.