Campagne ‘Erfgoed is van ons allemaal’

Onder het motto Erfgoed is van ons allemaal heeft het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 vandaag (maandag 3 mei) een campagne gelanceerd die laat zien hoe belangrijk erfgoed voor mensen is.

“Juist in coronatijd, waarin een vakantiereis of bioscoopbezoek er niet in zit, heeft iedereen de eigen omgeving opnieuw ontdekt. En daarmee het erfgoed, dat die omgeving kleurrijk, divers en waardevol maakt”, aldus het platform.

“Erfgoed zijn de zaken die wij met zijn allen belangrijk vinden om door te geven aan onze kinderen. Mooie steden en dorpjes, bijzondere landschappen of verhalen en tradities lijken gewoon, maar dat zijn het niet: ze zijn buiten-gewoon. En daarom moeten we ze koesteren en erin investeren”.

Acht filmpjes 

Het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 stuurde geschiedenisvlogger Jochem Boodt door het hele land op pad. In acht korte filmpjes zien we hoe mensen van Eext tot Weesp en Tilburg het erfgoed in eigen omgeving nog meer zijn gaan waarderen.

Iedere week presenteert het platform twee nieuwe video’s. Ze zijn te bekijken en te verspreiden via de social media kanalen van de leden van het platform, via TwitterInstagram en YouTube.

Boodschap aan de Informateur 

Het Erfgoedplatform heeft aan de informateur en de politiek overgebracht wat er naar zijn mening in het regeerakkoord moet staan om het erfgoed te behouden en het een proactieve rol te laten spelen bij de ontwikkeling van een sterk veranderende, kwalitatief hoogwaardige leefomgeving.

Het platform sluit daarbij aan op en verwijst naar de input voor het regeerakkoord van de FIM (Federatie Instandhouding Monumenten) en van het IPO (Interprovinciaal Overleg). Ook het IPO heeft filmpjes gemaakt om de boodschap te ondersteunen.

Lees HIER de uitgebreide inhoudelijke inbreng voor het regeerakkoord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.