Ga naar de inhoud

Château Neercanne decor aftrap campagne Dit is in Limburg

Château Neercanne bij Maastricht was vrijdag 3 juli het decor voor de aftrap van de publiekscampagne Dit is in Limburg. Doel van de actie is vakantiegangers te verleiden naar onontdekte parels in de zuidelijke regio te gaan en zo spreiding van bezoekers te bewerkstelligen.

Neercanne, voorheen Agimont, is zo’n parel. Het in 1698 gebouwde château ligt nog maar net in Nederlands Limburg en is het enige terrassenkasteel van ons land. Aan de voet prijkt een baroktuin die verdeeld is over vier niveaus en behoort tot het UNESCO Werelderfgoed.

Neercanne kwam enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog in handen van de Stichting Het Limburgs Landschap, in 1984 nam Camille Oostwegel de exploitatie over.

In het 17e -eeuwse barokkasteel vlakbij het Belgisch-Limburgse dorp Kanne legden Europese regeringsleiders bijna twintig jaar geleden de basis voor de invoering van de euro. De gedenkplaat met de handtekeningen van de betrokken leiders is er nog altijd te bezichtigen.

Thematisch

De publiekscampagne Dit is in Limburg speelt thematisch in op de behoeften van de vakantieganger: de avontuurzoeker, de harmoniezoeker en inzichtzoeker.

Verbazing en verwondering zijn de emoties die met beeld en tekst voor onalledaagse plekken worden opgeroepen en die in eerste instantie worden gecommuniceerd via www.inlimburg.com en sociale media als Facebook en Instagram.

“We staan met de voeten in de klei bij een van de nog onontdekte parels van Limburg”, sprak Iris Bakker van Visit Zuid-Limburg bij de lancering van de campagne in de Kweeperentuin van Neercanne. De corporate pr functionaris doelde daarbij niet alleen op de gaard van het château, maar ook op de geleverde krachtsinspanning door de marketingorganisaties van Noord-Limburg, Midden-Limburg, Zuid-Limburg en Maastricht.

Economisch belang

Verantwoordelijk gedeputeerde Joost van den Akker (VVD) van de provincie Limburg wees op het economische belang van het toerisme voor de regio. “In de sector gaat circa vier miljard euro om. Er zijn ruim 38.000 mensen werkzaam. Daarom investeert de provincie fors, mede als gevolg van de coronacrisis”.

Met een knipoog naar de storytelling, de verhaallijnen van de campagnethema’s, verklaarde Van den Akker: “We willen het herontdekken stimuleren en vakantiegangers inspireren. Dat heb ik zelf ondervonden door met de racefiets en hardlopen de omgeving te verkennen. Al snel kwam ik er achter dat je in onze streek ongemerkt in het buitenland zit”.

Hersteloffensief

Het provinciebestuur van Limburg zet de komende jaren in op duurzame ontwikkeling. Het ziet de campagne als een ‘hersteloffensief voor de toeristische sector’. Als eerste stap daartoe is de overkoepelende website www.inlimburg.com de lucht ingegaan met filmpjes over de (nog) onbekende parels van Limburg.

De campagne is ondersteunend aan de landelijke NBTC actie Hier moet je zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.