Ga naar de inhoud

Comenius EduMedia Award voor app AR-route in Waterloopbos

De Waterwerken AR-route van het Waterloopbos in Marknesse heeft de Comenius EduMedia Award 2024 gewonnen. Ontwikkelaar Podium ontving de Comenius Siegel gisteren in Berlijn. Het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) reikt de prijs jaarlijks uit voor de meest innovatieve educatieve producten in Europa. Podium kreeg voor de educatieve app bovendien een GreenUp Award; een onderscheiding voor vernieuwende, duurzame educatiemiddelen.

Waterwerken AR-route

Bezoekers die in de bijzondere wereld van het Waterloopbos willen duiken, kunnen de Waterwerken AR-route gratis downloaden. De app brengt verhalen achter acht modelplaatsen tot leven met Augmented Reality. Wandelaars maken kennis met de historie van het Waterloopbos én leren over moderne inzichten over bouwen met de natuur.

“We heel trots op deze award”, zegt Martine Otten, boswachter communicatie en beleven bij Natuurmonumenten. “De wereldwijde bekendheid van Nederland als waterbouwland komt mede dankzij het onderzoek dat in Marknesse is verricht. Natuurmonumenten vindt het belangrijk dat het rijksmonument Waterloopbos behouden blijft opdat we deze unieke geschiedenis ook in de toekomst kunnen vertellen. Met de app brengen we het bijzondere verhaal van het Waterloopbos op een nieuwe manier tot leven, passend bij deze tijd. De prijs geeft aan dat onze inspanningen om het Waterloopbos te behouden ook over de grens worden gewaardeerd”.

Augmented Reality (AR) betekent letterlijk ‘verrijkte realiteit’; er wordt een digitaal beeld over de werkelijkheid gelegd. In de Waterwerken AR app verschijnt op smartphone of tablet de modelplaats in het bos zoals die vroeger in het Waterloopbos lag. De wandelroute is niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels en Duits te downloaden.

Comenius EduMedia Awards

Comenius EduMedia Awards worden sinds 1995 elk jaar uitgegeven aan wereldwijde educatieve multimediaprojecten die uitblinken op het gebied van pedagogie, inhoud en vormgeving.

Toekenning van de Comenius Award vindt plaats door GPI, Gesellschaft für Pädagogik, Information en Medien uit Duitsland, met juryleden uit pedagogisch-didactische wetenschappen uit meer dan 15 Europese landen. Alle digitale en/of online onderwijsprogramma’s komen in aanmerking voor de prijs. Meer over de Comenius-onderscheidingen staat op comenius-award.de

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.