Bezoek kasteel of buitenplaats corona-proof

De Dag van het Kasteel biedt op tweede pinksterdag, 24 mei, de mogelijkheid corona-proof een buitenplaats of kasteel te bezoeken. Hiervoor werkt de organisatie van het grootschalige evenement samen met de Spacetime Layers app, ontwikkeld door Patrick Trentelman.

“Ik ben trots dat iets dat klein is begonnen, is uitgegroeid tot een volwassen app die geschiedenis, cultuur en natuur op de kaart zet. Het is een mooie stap dat de app nu voor een landelijk evenement wordt ingezet”, aldus Trentelman.

Individueel of met het gezin

Met de app op de smartphone kan eenieder individueel of met het gezin op stap. “Met de Spacetime Layers app hebben Dag van het Kasteel-bezoekers tijdens hun wandeling een kleine gids in hun broekzak”, verklaart Janneke van Dijk, projectleider van de nationale kastelendag. “De wandelingen blijven beschikbaar in de app, dus ook na Dag van het Kasteel kunnen bezoekers aan de wandel”.

Persoonlijke observaties

In de app zijn persoonlijke observaties van bewoners of beheerders opgenomen. Het is alsof ze mee lopen. De eerste wandeling staat al in de app. Download daartoe de gratis Spacetime Layers app op de smartphone en typ in de zoekbalk: Dag van het Kasteel, of scan de QR-code.

Projectleider Van Dijk: “Mooi aan Spacetime Layers is dat het een open source platform is en dat de verhalen die erin gezet worden voor een groot publiek toegankelijk zijn. Mensen die nooit eerder hebben overwogen een kasteel of buitenplaats te bezoeken kunnen zomaar op dit idee gebracht worden als ze in de app grasduinen. Steeds meer organisaties sluiten aan. Dat is mooi want de afgelopen jaren is een wildgroei ontstaan aan apps”. dagvanhetkasteel.nl

Foto: Trots poseren de initiatiefnemers van de app voor de camera. V.l.n.r. projectleider Janneke van Dijk, directeur Heidi van Limburg Stirum van de Nederlandse Kastelenstichting en Patrick Trentelman, oprichter van Spacetime Layers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.