Crowdfunding Hollandsche Manege succesvol

De crowdfundactie voor De Hollandsche Manege, Europa’s oudste stadsmanege, is succesvol afgerond. Dankzij de Vrienden van Stadsherstel Amsterdam, donateurs, ruiters, fondsen en subsidiegevers is 500.000 euro opgehaald. Daarmee kan de lopende restauratie van het bijzondere monument in de hoofdstad van Nederland compleet worden bekostigd en krijgen de paarden een beter dierenverblijf.

De geldinzameling, erfgoedmagazine MONUMENTAAL berichtte er in woord en beeld uitvoerig over, heeft enige tijd in beslag genomen, maar het betrof dan ook een stevig bedrag. In ruim een jaar kwam op www.mijnstadsherstel.nl voor het complex aan de Vondelstraat een half miljoen extra beschikbaar.

De laatste maand ontving eigenaar Stadsherstel Amsterdam nog bijdragen van donateurs en een subsidie voor culturele instellingen van de provincie Noord-Holland. Met die laatste injectie kunnen vooral de publiekstoegankelijkheid en de museale inrichting worden verbeterd.

Vitale onderdelen

Bij de aanpak van De Hollandsche Manege gaat het in het bijzonder om restauratie van het rijksmonument, herstel van verminkingen uit het verleden, een beter verblijf voor de paarden en zorg voor een betekenisvoller museumbezoek.

Vooral dat laatste is volgens Stadsherstel van groot belang. Immers, met een goede bezoekersstroom worden inkomsten gegenereerd, waardoor de manege kan blijven bestaan en het onderhoud adequaat kan worden uitgevoerd. Voor het maken van het concept en het uitvoeren van het museale plan is opdracht gegeven aan De Nieuwe Collectie.

Wanneer

Als alles volgens plan verloopt, is het museum november 2020 klaar. Vanaf dat ogenblik gaat ook de Vondelcaroussel, demonstraties van de klassieke rijkunst, weer rijden en kunnen grotere donateurs van de crowdfundactie gebruik maken van hun gratis kaartje.

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 12 en zondag 13 september is de manege geopend, maar is alles nog niet klaar. Tevoren aanmelden in verband met het corona-virus is noodzakelijk.

Foto: Beeld van De Hollandsche Manege in Amsterdam anno nu (foto Eric Dix).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.