De mooie kamer van Klein Wetsinge is klaar

kerkje Klein WetsingeOp vrijdag 26 juni wordt de kerk van Klein Wetsinge (provincie Groningen) officieel weer in gebruik genomen na een periode van grondige verbouwing en restauratie. Met de werkzaamheden is half november 2013 een begin gemaakt.

Het godshuis fungeert al jaren als ontmoetingsplek voor bewoners van de regio. Als ‘mooie kamer van het dorp’ wordt de toekomst van de kerk dan ook met vertrouwen tegemoet gezien.

Recreatie en toerisme

Na de opknapbeurt vervult het gebouw in Klein Wetsinge ook een rol als kleinschalige voorziening voor recreatie en toerisme. Hierbij is aandacht voor (regionale) voedselproductie en -consumptie. Men kan er terecht voor koffie met gebak of een lunch. Ook is de kerk te huur voor huwelijk, vergadering, receptie en (culturele) evenementen.

Bijna dagelijks is boven het uurwerk te bekijken en kunnen bezoekers genieten van het panoramische uitzicht over het Reitdiepgebied. De kerk wil ook graag vertrekpunt zijn voor een wandeling of fietstocht door het omringende gebied. Bij het godshuis is een geocache geplaatst. Voor elektrische fietsen is bovendien een oplaadpunt aangebracht.

Bijzondere Locaties

De kerk van Klein Wetsinge behoort tot Bijzondere Locaties (BL) Groningen, exploitant van monumenten in en nabij Groningen.

Op zaterdag 27 en zondag 28 juni staan de deuren van het gebouw vanaf 11.00 uur open voor inwoners van de directe omgeving.

De verbouwing en restauratie van de kerk van Klein Wetsinge zijn mede mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling, Regio Groningen-Assen, de provincie Groningen en de gemeente Winsum. Architect en aannemer van het project zijn respectievelijk Jelle de Jong architekten BNA uit Lemmer en Notebomers Bouw uit Lutjegast.