Meteen naar de inhoud

Diana Spiekhout bestuurslid Kastelenstichting (NKS)

Diana Spiekhout, conservator middeleeuwen en terpencultuur bij het Fries Museum, is benoemd tot bestuurslid van de Nederlandse Kastelenstichting (NKS).

Spiekhout (34) studeerde archeologie en promoveerde in 2020 bij het Kenniscentrum Landschap aan de Rijksuniversiteit Groningen op het proefschrift ‘Het middeleeuwse kastelenlandschap van het Oversticht. De ontwikkeling van bisschoppelijke burchten, adellijke huizen en versterkingen in relatie tot het landschap en de samenleving in Noordoost-Nederland tussen 1050 en 1450.’ Daarin pleit ze voor een interdisciplinaire theoretische en methodologische benadering voor kastelen.

Verheugd

Voorzitter Robert Quarles van Ufford van de Nederlandse Kastelenstichting is verheugd over het toetreden van Diana Spiekhout tot zijn bestuur. “Vanwege haar brede kennis over (vroeg-)middeleeuwse kastelen en haar achtergrond als archeoloog, kan de NKS meer aandacht geven aan het belangwekkende archeologisch kastelenerfgoed’.

Spiekhout stelde voor het Fries Museum, waar zij sinds 2018 werkzaam is, de tentoonstelling ‘Wij Vikingen’ en de net geopende – en nu al bijzonder goed bezochte – tentoonstelling ‘Vrijheid, Vetes, Vagevuur; de middeleeuwen in het noorden’ samen. Als wetenschapper en conservator probeert ze nieuw onderzoek voor een breed publiek toegankelijk te maken.

Officemanager

De Nederlandse Kastelenstichting zoekt per direct een veelzijdige officemanager. De vacature betreft een betaalde functie op parttime basis, voor 24 uur per week. Sluitingsdatum: 3-10-2022. Aanstelling zo spoedig mogelijk.

Neem voor vragen over de vacature contact op via info@kastelen.nl. De NKS streeft in haar personeelsbeleid naar een gelijkwaardige afspiegeling van de Nederlandse samenleving.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: