Digitaal podium voor tientallen kastelen en buitenplaatsen

De verhalen van ruim 100 kastelen, buitenplaatsen en archeologische kasteelvindplaatsen trokken deze week veel liefhebbers naar de digitale Dag van het Kasteel. Aansluitend op 75 jaar bevrijding was het centrale thema Bezet & Bevrijd: kastelen en buitenplaatsen in 1940-’45.

Organisator de Nederlandse Kastelenstichting (NKS) ontwikkelde voor deze 13e editie een speciaal platform: Dag van het Kasteel|Digitaal. Deze virtuele ontmoetingsplek verbindt de aangesloten kastelen en buitenplaatsen en biedt bezoekers een breed aanbod digitale belevingen.

Primeur vertelconcerten

Meer dan 100 muziekliefhebbers beleefden op maandag 1 juni samen de première van de vertelconcerten op Huize Bellinckhof en Huis der Boede.

Het jonge cello-duo Two of a Kind verbond zijn muziek aan de verhalen van deze buitenplaatsen, die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn. Kijkers lieten zich verrassen door onbelichte verhalen over verboden muziek in de Tweede Wereldoorlog.

Virtuele Archeotrail en podcastserie

Kastelenexpert Ben Olde Meierink nam geïnteresseerden mee op een virtuele reis langs verdwenen kastelen in de provincie Utrecht. Ook ging de 10-delige Dag van het Kasteel podcast live. Deze serie over de rol van kastelen en buitenplaatsen is te beluisteren via Spotify.

Doen, kijken, lezen, luisteren

 De publieksprogrammering van de Dag van het Kasteel is in een digitaal jasje gestoken. Dag van het Kasteel|Digitaal biedt met de categorieën doen, kijken, lezen, luisteren voor elk wat wils.

Fiets- en wandelroutes met ingesproken verhalen, films, essays en podcasts vormen een deel van het aanbod. Ook de Archeotrails staan online zodat bezoekers op eigen gelegenheid de routes langs verdwenen kastelen kunnen afleggen.

Bezoek Dag van het Kasteel |Digitaal op https://digitaal.dagvanhetkasteel.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.