Directeur bezoekerscentrum Woudagemaal vertrekt

Hilda Boesjes-Beljon stopt per 1 januari 2020 als directeur van de Stichting Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer. Ze maakt een overstap bij Wetterskip Fryslân. Boesjes voerde vanaf de opening in 2011 de directie over het bezoekerscentrum naast het gemaal. Locatiemanager Yldau de Boer neemt een groot deel van haar taken waar.

De afgelopen negen jaar groeide UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal uit tot een belangrijke pijler voor cultuurtoerisme in Friesland en Nederland. Samen met tal van vrijwilligers werd met zorg en aandacht het bezoekerscentrum als educatieve schakel voor waterbewustwording en techniek op de kaart gezet.

Hoogtepunten

 Hoogtepunt was de onderscheiding met de Europese Comenius Award, voor innovatie in educatie, van de Woudagemaal360 app in 2017.

Daarnaast staat het Woudagemaal sinds 2012 jaarlijks in de top drie van leukste uitjes van de ANWB. Het bezoekerscentrum trekt vanaf het begin gemiddeld 35.000 tot 40.000 belangstellenden per jaar.

Opdracht volbracht

Hilda Boesjes wordt vanaf 1 januari adviseur op het terrein van externe relaties en representatie. “Mijn opdracht is volbracht. Samen met 120 vrijwilligers is bewezen dat ons bezoekerscentrum in een behoefte voorziet. Verder zijn langgekoesterde wensen tot verdere opwaardering in gang gezet. De organisatie is klaar voor een nieuwe beleving”, aldus de scheidende directeur.

Toeristische trekpleister

Wendy Zuidema-Haans, directielid van Wetterskip Fryslân en bestuurslid van de stichting, dankt Hilda Boesjes voor haar inzet en betrokkenheid. “Door haar is Friesland een toeristische trekpleister rijker en weten velen welke rol het Woudagemaal speelt in het Friese waterbeheer”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.