DOMunder verwelkomt 100.000e bezoeker

100-000

DOMunder aan het Domplein in Utrecht heeft haar 100.000ste bezoeker mogen verwelkomen sinds de opening in juni 2014. Riet Giesen, geboren in de Domstad en wonend in Rotterdam, werd verrast door directeur Bas Pickkers met een bloemetje en een speciaal door banketbakkerij Theo Blom gemaakte cadeau-taart.

Riet Giesen: “Ik ben hier nu voor de vierde keer en elke keer ontdek ik wat nieuws. Als ik vrienden uit het buitenland heb, gaan we altijd naar Utrecht en neem ik ze mee naar DOMunder”.

De 100.000 bezoekers van de prijswinnende historische attractie worden op ontdekkingstocht door DOMunder steevast begeleid door vrijwilligers. De 75 man/vrouw sterke groep is dan ook trots op de behaalde mijlpaal. “Iedere vrijwilliger heeft zijn eigen motivatie om mee te doen en daar is gelukkig ruimte voor binnen de organisatie. Ik kan bijvoorbeeld mijn werkervaring inzetten om een positieve bijdrage te leveren aan cultuur en toerisme in de stad. Jongeren kunnen veel leren en bouwen zo aan hun cv”, zegt vrijwilliger Arjen Gerritsen, die de ontdekkingstocht van mevrouw Giesen begeleidde.

Domplein populair

DOMunder blijkt populair bij jong en oud. Meer dan eenderde van de bezoekers is student of kind. Daarnaast vinden Utrechters, Nederlandse bezoekers en buitenlandse toeristen steeds beter de weg naar het Domplein en de attracties DOMunder, Domtoren en Domkerk.

Om de populariteit van het Domplein te vieren, kan eenieder vanaf nu met een ticket van DOMunder met 20 procent korting de Domtoren beklimmen. Andersom mogen liefhebbers met een ticket van de Domtoren met 20 procent korting naar DOMunder om op ondergrondse ontdekkingstocht te gaan door de 2.000 jaar lange geschiedenis en archeologie van het Domplein, Utrecht en Nederland.