DOMunder viert jubileum met open huis

Met een open dag op 1 juni viert DOMunder in Utrecht DOMunder 5 Jaar. Bijna 200.000 bezoekers zijn sinds de opening onder het Domplein op ontdekkingstocht gegaan. Tijdens het ‘Open Huis’ zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur valt er van alles te ontdekken op, over en onder het Domplein.

Muntschat

Bijzonder is dat voor het eerst in 5 jaar de vroegmiddeleeuwse muntschat – gevonden bij opgravingen voor DOMunder – eenmalig uit de kluis komt.

Samen met andere opmerkelijke metaalvondsten, zoals glas in lood van het ingestorte schip van de Domkerk, is de schat op 1 juni te bewonderen in een mini-expositie in de middeleeuwse kelders van Domplein 4.

Dompleinspel

Op het Domplein kan zaterdag het ‘Dompleinspel’ gespeeld worden, een soort ganzenbord over 2000 jaar Domplein. Kinderen mogen als echte archeoloog aan de slag met ‘Graaf Junior’.

Tours en mini-colleges verhalen over de verschillende opgravingen op het Domplein, het eerste plan voor een ‘Keldermuseum’ in 1936, tot aan de uiteindelijke totstandkoming van DOMunder.

Programma

Het volledige programma inclusief starttijden van de tours en mini-colleges is te vinden op www.domunder.nl/5jaar.

Het Domplein is op 1 juni extra sfeervol met een terras van de mobiele wijnbar Vive le Vin en door muzikale intermezzo’s van koor DomTiDom.