Donatus en Restauratiefonds intensiveren samenwerking

Verzekeraar Donatus en financier Nationaal Restauratiefonds gaan hun samenwerking intensiveren. Dat hebben beide organisaties vastgelegd in een manifest.

Partijen zetten zich zonder winstoogmerk in voor het in stand houden van monumenten. Hun ambitie verbindt en leidt volgens de twee tot het delen van informatie en specialistische content met eigenaren.

In coronatijd bleek het niet mogelijk de ondertekening van het manifest luister bij te zetten. Daarom namen directeuren Rinke Eigenhuis (Donatus) en Kees-Jan Dosker (Restauratiefonds) een videoboodschap op, waarin zij uitleggen hoe de samenwerking kan bijdragen aan (nog) beter geïnformeerde monumenteneigenaren.

Behoefte aan informatie

 Veel particuliere eigenaren hebben behoefte aan informatie, bijvoorbeeld over het aankopen, onderhouden, energiezuiniger maken óf het verzekeren van hun monument, zeggen Eigenhuis en Dosker. Monumenten.nl is daarvoor naar hun inzicht het platform.

“De kennis van Donatus over specifiek het verzekeren van een monument is relevant voor eigenaren. Ik ben dan ook blij dat wij een samenwerkingsmanifest hebben ondertekend waarin we afspraken hebben gemaakt over vooral kennisdelen. Want goed geïnformeerde eigenaren dragen bij aan onze missie ‘springlevende monumenten’”, zegt Kees-Jan Dosker namens het Restauratiefonds.

Instapkorting

Naast intensivering van de samenwerking op het gebied van kennisdeling kunnen monumenteigenaren gebruik maken van de instapkorting bij Donatus van 35 procent als zij een financiering bij het Restauratiefonds afsluiten.

Donatusdirecteur Eigenhuis: “Mooi dat we gezamenlijk gaan optrekken in het geven van voorlichting en het delen van bouwkundige en verzekeringstechnische kennis via Monumenten.nl of andere wegen. Daarnaast ben ik blij dat Kees-Jan Dosker is toegetreden tot de Ledenraad van Donatus. Hij zal er met zijn kennis en ervaring de monumentale achterban vertegenwoordigen. Onze beide organisaties kunnen elkaar ook op die manier verder versterken”.

https://youtu.be/NCoAujIclbs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.