Ga naar de inhoud

Drie kandidaten voor Landschapstalentprijs

Uit twaalf aanmeldingen zijn drie jonge professionals gekozen die meedingen naar de titel Landschapstalent 2022. Het gaat om Janin Hekman (Arcadis), Jasper Nillessen (Veenenbos en Bosch Landschapsarchitecten) en Rianne Luring (Landschapsbeheer Groningen).

De drie onderscheiden zich volgens de jury door hun visies op het landschapsdomein en innovatieve werkwijzen. De winnaar wordt op 30 juni 2022 bekendgemaakt tijdens het symposium Landschap Verbindt van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en Staatsbosbeheer.

De kandidaten voor de prijs zijn voorgedragen door hun opdrachtgever of leidinggevende of konden zichzelf met referenties aanmelden. De winnaar ontvangt 3.000 euro; de andere twee finalisten toucheren elk 1.000 euro voor een naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject.

Nieuwe award

De Landschapstalentprijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. De award is bedoeld voor jonge erfgoedprofessionals, die werkzaam zijn op het gebied van landschap, ontwerp en ruimtelijke ordening.

Deskundigen vanuit het landschapsdomein beoordelen de kandidaten op zichtbare blijk van een gepassioneerde en onderscheidende visie op het veld en de sector.

Jury

In de jury hebben zitting Arjan de Zeeuw (voorzitter, directeur Kennis en Advies RCE), Ben Kuipers (landschapsarchitect, voorzitter NVTL), Elyze Storms-Smeets (historisch geograaf, docent Wageningen University and Research), Sylvo Thijsen (directeur Staatsbosbeheer) en Theo Spek (hoogleraar landschapsgeschiedenis, Rijksuniversiteit Groningen).

Naast de Landschapstalentprijs tekent de RCE sinds 2014 voor de organisatie van de Monumententalentprijs, sinds 2017 voor de Museumtalentprijs en sinds 2020 voor de Archeologietalentprijs.

Foto: De finalisten van de Landschapstalentprijs 2022. V.l.n.r. Janin Hekman, Jasper Nillessen en Rianne Luring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.