Meteen naar de inhoud

Drie kandidaten voor Museumtalentprijs 2022

Uit 14 aanmeldingen heeft de jury drie jonge professionals gekozen die meedingen naar de titel Museumtalent 2022. In alfabetische volgorde zijn dat Tijmen Dokter (Nationaal Militair Museum), Marie Stel (Museum Het Valkhof) en Tim de Zeeuw (Teyler’s Museum).

Alle drie de kandidaten onderscheiden zich volgens de jury door hun visie op het museumveld en innovatieve werkwijzen. De uitreiking van de award vindt plaats op het Museumcongres op 6 oktober 2022.

Stimuleringsprijs

Sinds 2017 is de door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) ingestelde Museumtalentprijs dé stimuleringsprijs voor jonge museumprofessionals.

De award beoogt verjonging en vernieuwing in de erfgoedsector te stimuleren en biedt talenten tot 32 jaar de kans een eigen in te vullen ontwikkeltraject vorm te geven. De winnaar ontvangt 3.000 euro, de overige twee finalisten elk 1.500. De Rijksdienst voor et Cultureel Erfgoed verzorgt de uitvoering. De kandidaten zijn voorgedragen door hun opdrachtgever of leidinggevende.

Jury

Een jury met deskundigen uit de museumwereld beoordeelt de finalisten op zichtbare blijk van een gepassioneerde en onderscheidende visie op museale collecties.

In de jury hebben zitting Susan Lammers (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, voorzitter), Marianne Splint (Kunsthal Rotterdam), Vera Carasso (directeur Museumvereniging), Teus Eenkhoorn (directeur Nederlands Openluchtmuseum), Setareh Noorani (Het Nieuwe Instituut, winnaar Museumtalentprijs 2021) en Adinda van Wely (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, secretaris).

Foto: De finalisten 2022. V.l.n.r.: Tijmen Dokter, Marie Stel en Tim de Zeeuw.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: