Eerste elektrische hotel van Nederland open

Met enig ceremonieel is vandaag (vrijdag 13 april) het Conscious Hotel Westerpark in Amsterdam officieel geopend. Nationaal magazine MONUMENTAAL doet er zijn juni-uitgave 2018 (verschijning 15/6) uitvoerig verslag van.

Het voormalige kantoorgebouw aan de oostzijde van het terrein van de Westergasfabriek is omgetoverd tot hotel in parkachtige setting.

Conscious Hotel Westerpark, 89 kamers groot plus restaurant en bar/lobby, is in ons land naar eigen zeggen het eerste elektrische hotel dat volledig draait op windenergie.

Duurzaam

Uitgangspunt bij de herontwikkeling was dat louter materialen uit duurzame bronnen zouden worden toegepast. Voorts is ingezet op maatregelen die het energieverbruik zoveel mogelijk beperken met gebruik van installaties die maximaal duurzaam zijn.

De MeyerBergman Erfgoed Groep, verantwoordelijk voor de transformatie, zet zich al jaren in voor herbestemming en verduurzaming van cultureel erfgoed. Andere projecten waar de groep op het ogenblik aan werkt zijn de herontwikkeling van Paleis Soestdijk en de Buitenplaats Doornburgh in Maarssen.

Ontwikkeling

Dga Maya Meijer-Bergmans van de MeyerBergman Erfgoed Groep: “De Westergasfabriek heeft een enorme ontwikkeling ondergaan van vervuild industrieterrein naar een duurzaam, cultureel park. Conscious Hotels heeft duurzaamheid in het dna en was dus een logische partner voor dit terrein”.