Eerste nominaties Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs

De eerste aanmeldingen voor de Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs zijn binnen. Erfgoed Gelderland zoekt nog meer kandidaten om mee te dingen naar deze award voor inspirerende projecten over Gelders erfgoed.

Via de website van Erfgoed Gelderland zijn de genomineerden te bekijken en kunnen projecten worden voorgedragen: erfgoedgelderland.nl/gouden-gelderse-roos-2019/. Dat kan tot en met vrijdag 23 augustus.

Genomineerden

De spits werd afgebeten door het Airborne Museum Hartenstein in Arnhem met het project Nieuwe Zondagen. Met informele (en vooral gezellige) ontmoetingszondagen voor senioren wil het museum eenzaamheid onder ouderen tegengaan. De tweede aanmelding was het project Koffertje van Staring van Museum Staal. Met dit koffertje kunnen basisschoolleerlingen het land van dichter en landbouwkundige Staring ontdekken.

Tweejaarlijkse prijs

De Gouden Gelderse Roos is een tweejaarlijkse erfgoedprijs. Er worden er twee uitgereikt: een publieksprijs en een juryprijs. Elke prijs bestaat uit een geldbedrag van 1.000 euro en een gouden roos, die de winnaar mag houden en uitdragen.

Meedoen?

Kent u een erfgoedproject waarin het Gelderse erfgoed en het verhaal van de Gelderlander centraal staan? Of organiseert u zelf een erfgoedproject met impact? Nomineer dat project dan via: erfgoedgelderland.nl/nomineren/ voor de Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs.

Foto: Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs, Tingieterij ’t Oude Ambacht Alphen, Martijn van Zon.