Eerste stap naar nationale website erfgoedvrijwilliger.nl

Erfgoed Gelderland, Erfgoed Brabant en Erfgoedhuis Zuid-Holland slaan de handen ineen om vrijwilligers(organisaties) in de erfgoedsector te ondersteunen. Samen gaan zij de bestaande website erfgoedvrijwilliger.nl uitbreiden en verbeteren.

Erfgoedvrijwilliger.nl heeft de afgelopen jaren al veel vrijwilligers en organisaties in het Gelderse erfgoedveld geholpen. Dankzij subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds kan het platform worden uitgebouwd, zodat nog meer instellingen er gebruik van kunnen maken.

Kleine en grote erfgoedorganisaties in de drie provincies die op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers kunnen oproepen en vacatures plaatsen op erfgoedvrijwilliger.nl. Als de pilot met de drie erfgoedhuizen succesvol verloopt, kunnen ook andere provincies aanhaken. Het streven is een landelijke website te creëren die hét startpunt is voor vrijwilligerswerk in de erfgoedsector.

Samen bereik je meer

Volgens Marc Wingens, directeur van Erfgoed Gelderland, is dit het juiste moment voor uitbreiding.

“Het werven van vrijwilligers blijft voor veel erfgoedorganisaties lastig. Door de coronacrisis is de urgentie van vrijwilligerswerving nog duidelijker geworden. Juist daarom zijn we deze samenwerking aangegaan, want samen bereik je meer. Door landelijk te opereren kunnen we meer potentiële vrijwilligers bereiken en daarmee voorzien in een behoefte van onze achterban”.

Plan van aanpak

Erfgoedvrijwilliger.nl is nu nog een platform voor leden van Erfgoed Gelderland. Wanneer de website succesvol draait in de drie provincies, kunnen alle andere provincies in Nederland ook aanhaken. Om de eerste uitbreiding te realiseren is een subsidiebedrag van €23.500 van het Prins Bernhard Cultuurfonds verstrekt. De website zal begin 2021 operationeel zijn.

Foto Floris Scheplitz.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.