Els van der Plas directeur Allard Pierson

Els van der Plas wordt per 1 april directeur van het Allard Pierson te Amsterdam. Tot dan is zij zakelijk manager van het Bonnefanten in Maastricht. Van der Plas volgt bij het Allard Pierson Wim Hupperetz op die chief science officer wordt bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Van der Plas (Leiden, 1960) studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Daarna was ze achtereenvolgens oprichter en directeur van de Gate Foundation (1987-1997), eerste directeur van het Prins Claus Fonds (1997-2010), directeur van het Nederlands Instituut voor Design en Mode Premsela (2011-2012) en algemeen directeur bij de Nationale Opera en Ballet, alvorens in 2020 zakelijk leider te worden bij het Bonnefanten.

Thuiskomen

Van der Plas zegt uit te zien naar haar overstap naar Amsterdam. “Bij het Allard Pierson krijg ik een brede verantwoordelijkheid en kan ik mijn ervaring en expertise op alle terreinen inzetten”.

“Het Allard Pierson”, aldus de nieuwe algemeen directeur, “is een omgeving waar kunsten, erfgoed en wetenschap samenkomen. Dat voelt als thuiskomen. Ik heb altijd rollen in de kunsten gecombineerd met advies en toezichthoudende functies in onderwijs en wetenschap. Dat komt nu allemaal bij elkaar”.

Blij

Gerard Nijsten (directeur Bibliotheek UvA/HvA, verantwoordelijk voor het Allard Pierson) is blij met de komst van Van der Plas.

“We krijgen een directeur met een breed netwerk in de (inter)nationale culturele wereld en iemand die ervaring heeft in het verbinden van wetenschap met erfgoed en kunsten. Bovendien is zij een persoon die keer op keer in staat is gebleken mensen te verbinden en te motiveren”.

Foto: “Bij het Allard Pierson komen kunsten, erfgoed en wetenschap bij elkaar”, weet de nieuwe directeur Els van der Plas (foto Anouk de Kleermaeker).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.