Erfgoed en de coronacrisis – update 6 april

Monumenten en musea zijn gesloten, opgravingen komen in de knel en bijeenkomsten en evenementen zijn afgelast. Inspecties, restauraties en onderhoudswerkzaamheden vallen stil. Vakonderwijs is nauwelijks mogelijk zonder praktijklessen en stages kunnen niet doorgaan.

Vrijwilligers zitten thuis. Ook de erfgoedsector wordt zwaar getroffen door de coronacrisis.

MONUMENTAAL blijft zijn lezers via de website www.monumentaal.com zoveel mogelijk op de hoogte houden van de jongste ontwikkelingen in erfgoedland.

Meldt gevolgen

In haar bericht van 27 maart meldde de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) de maatregelen die op landelijk niveau getroffen worden en dat het erfgoedplatform van Kunsten ’92 meldingen bijeenbrengt uit de erfgoedsector.

Aanvullend daarop verzamelt een projectteam van de RCE signalen uit de achterban over de gevolgen van de coronacrisis voor de archeologie, musea, het historisch landschap en gebouwde monumenten.

Wie werkzaam is in een van de voornoemde sectoren en vragen heeft over de crisis, kan contact opnemen met zijn of haar contactpersoon bij de RCE of haar Infodesk. Een mail sturen naar erfgoed@Kunsten92.nl kan ook.

Meer informatie

Meer informatie op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur. Op www.cultuursubsidie.nl staan inlichtingen specifiek voor gesubsidieerde instellingen.

Foto: Bezoekers bij een archeologische opgraving (foto RCE).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.