Feest! In Oost en West in Schoolkerk Garmerwolde

Op 28 februari opent de tentoonstelling Feest! In Oost en West in de Schoolkerk te Garmerwolde. Na een periode van intensieve verbouwing is het godshuis in het Groningse dorp weer klaar voor bezoek.

In de toren is een spectaculaire, Escher-achtige trap (foto) aangebracht, naar ontwerp van architect Marnix van der Scheer (MX13). De bezoeker maakt er een ontdekkingsreis langs de interactieve tentoonstelling Feest! In Oost en West, bedacht door Studio 212 Fahrenheit.

Ontvangstgebouw

Op het terrein is een nieuw ontvangstgebouw met horecafunctie verrezen, waarin het Atelier van AvecPlezier is gevestigd. Vanuit het Atelier lopen bezoekers naar de 13e-eeuwse kerk. Op het kerkhof zijn oude contouren weer zichtbaar gemaakt, zodat duidelijk wordt dat de kerk vroeger een stuk groter was.

De Schoolkerk is een concept van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK). De stichting presenteert het kerkelijk complex van Garmerwolde als educatieve locatie; een plek die mensen en gedachten in beweging brengt.

Landelijk museaal project

De Feest-tentoonstelling maakt deel uit van het landelijke museale project Feest! Weet wat je viert onder regie van Museum Catharijneconvent in Utrecht.

Op elf samenwerkende locaties zijn Feest-tentoonstellingen te bezoeken, met als doel: Feest voor alle kinderen van Nederland. In de tentoonstelling te Garmerwolde staat het immateriële erfgoed van religieuze feesten centraal.

Vanaf 29 februari is de Schoolkerk en de tentoonstelling Feest! In Oost en West ieder weekeinde van 10.00 uur tot 18.00 uur open voor publiek.

Foto: Interieur toren, ontwerp: MX13 (foto Peter de Kan).

1 thought on “Feest! In Oost en West in Schoolkerk Garmerwolde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.