Feestelijk tintje tiende Open Tuinendag Utrecht

Op zaterdag 27 juni vindt de tiende Open Tuinendag Utrecht plaats. Inmiddels trekt dit groene evenement jaarlijks 1.500 tot 2.000 liefhebbers. De tiende editie belooft extra mooi te worden.

Verborgen achter gevels en poorten van de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen: groene oases van rust en vaak verrassende staaltjes tuinarchitectuur. De Open Tuinendag is voor belangstellenden een unieke gelegenheid te genieten van bijzondere tuinen die de rest van het jaar gewoonlijk niet toegankelijk zijn. Van verborgen hofjes en bescheiden pandhoven tot uitbundige tuinen met beelden en vijvers: iedere tuin heeft zijn eigen karakter.

Vijftig deelnemers

Dit jaar zijn opnieuw circa vijftig tuinen voor bezoekers toegankelijk. Verschillende doen al vanaf het eerste jaar mee, zoals de imposante tuin van Zuylenspiegel, de ommuurde tuin op de Oude Kamp en de intieme stadstuin achter Pausdam. Nieuw zijn twee particuliere tuinen aan de Maliebaan, de tuin van sociëteit De Vereeniging aan de Mariaplaats en de tuinen van Gasthuis Leeuwenbergh en de Doopsgezinde kerk.

Tweede lustrum

Diverse activiteiten zullen deze lustrumeditie naar verwachting een extra feestelijk tintje geven. Op het programma staan onder meer een serie korte lezingen over Middeleeuwse tuinen in museum Catharijneconvent, de presentatie van de vernieuwde tentoonstelling over Historisch groen in Utrecht en – in samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds – een tweetal concerten in het prachtig gerenoveerde Gasthuis Leeuwenbergh.

Passe-partout

Op de Open Tuinendag Utrecht 2020 zijn de deelnemende tuinen tussen 10.00 uur en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een plattegrond met looproute.

Een passe-partout kost 12,50 euro per persoon en is onder meer verkrijgbaar bij de VVV Utrecht. Vooraf bestellen is mogelijk via VVV-Utrecht, Domplein 9-10, telefoon: 030 – 2360004 of via infovvv@utrechtmarketing.nl. Gezien de grote belangstelling wordt reserveren aanbevolen.

Nadere informatie

Meer over het programma en de tuinen op www.opentuinendagutrecht.nl  Volg het evenement ook op twitter @OpenTuinUtrecht, www.facebook/opentuinendagutrecht.nl  en Instagram (opentuinendagutrecht)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.