Fietsmuseum Velorama in Nijmegen attractie rijker

Nationaal Fietsmuseum Velorama aan de Waalkade in Nijmegen gaat 1 juni weer open. Medewerkers hebben de afgelopen weken besteed aan de uitvoering van verbeteringen.

Zo is de ingang vernieuwd en is de collectie historische fietsen uitgebreid, herschikt en logischer opgesteld. De looppaden kennen nu eenrichtingsverkeer met op anderhalve meter stopplaatsen.

Werkplaats

Op de onlangs bijgevoegde bovenste etage is een fietsenmakerswerkplaats gecreëerd uit grootmoederstijd.

De opening van de nieuwe attractie was eerder gepland, maar is vanwege de uitbraak van het coronavirus uitgesteld. Voor liefhebbers die de ontwikkeling willen zien vanaf de loopfiets uit 1816 tot de vlottere tweewielers van na 1945: entreekaartjes zijn online (www.velorama.nl) of telefonisch (024-3225851) te bestellen.

Internationaal

Het Velorama beschouwt zichzelf als een uitstalling van internationale allure. Tweederde van de bezoekers komt immers uit het buitenland. Voorlopig kan het fietsmuseum liefhebbers van elders echter niet ontvangen.

De directie verwacht dan ook ruim voldoende capaciteit te hebben voor louter Nederlandse belangstellenden. “Een ideaal moment voor landgenoten om de fietsgeschiedenis in alle rust op zich in te laten werken”, zegt zij.

https://velorama.nl/nieuwsbericht/fietsmuseum-velorama-aan-de-nijmeegse-waalkade-gaat-1-juni-weer-open/

Foto: Impressie van de nieuwe attractie bij het Nationaal Fietsmuseum Velorama in Nijmegen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.