Meteen naar de inhoud

Fortterrein in Nieuwegein te koop

Fortterrein in Nieuwegein te koop

Het fortterrein aan de Overeindseweg in Nieuwegein is te koop. De plaatselijke overheid zoekt een initiatiefnemer voor de herontwikkeling van het unieke terrein, dat meer dan 100 jaar afgesloten is geweest.

De voorgenomen verkoop sluit aan bij de wens en behoefte om de Nieuwe Hollandse Waterlinie met bijbehorende forten en overige complexen voor het publiek toegankelijk te maken. De verkoop gebeurt via openbare inschrijving. De markt wordt uitgedaagd met creatieve idee├źn te komen. Ge├»nteresseerden kunnen tot en met 17 november hun visie bij de gemeente Nieuwegein indienen.

Volop mogelijkheden

Het fortterrein aan de noordzijde van het Amsterdam Rijnkanaal, ter hoogte van de Plofsluis herbergt restanten van de Hollandse Waterlinie, zoals een houten artillerieloods en een betonnen bomvrij wachthuis. De zogenoemde Batterijen aan de Overeindseweg werden in 1871-1873 aangelegd als voorpost voor Fort Jutphaas.

Het terrein en de gebouwen zijn volgens de gemeente Nieuwegein voor velerlei doeleinden geschikt. Te denken valt aan kleinschalige bedrijvigheid zoals vestiging van een architectenbureau, buitensportvoorzieningen zoals een scoutingclub of dagrecreatieve voorzieningen.

Kijkdag 31 oktober

Na een aantal kijkdagen gaat de selectiefase nu van start. Op vrijdag 31 oktober wordt op het terrein opnieuw een kijkdag gehouden. Eind november maakt een selectiecommissie de top drie van meest passende visies bekend. Naar verwachting kan het terrein half april 2015 aan de nieuwe eigenaar worden overgedragen.

%d bloggers liken dit: