Fraeylemaborg laat opknapbeurt zien

In het kader van de huidige restauratie wordt tot en met mei 2020 op elke tweede en vierde zondag van de maand door de Fraeylemaborg in Slochteren (Groningen) een rondleiding gegeven. Met speciale aandacht voor het eeuwenoude gebouw en de huidige opknapbeurt. Elke rondleiding begint in de Kleine Zaal met een powerpoint- presentatie.

Wat weten we over de bouwgeschiedenis van de Fraeylemaborg en wat gaat er allemaal gebeuren tijdens de restauratie? Het oudste deel van de borg, het steenhuis, stond er al vóór 1300. Het deed er eeuwen over om uit te groeien tot de prachtige borg met toren die er nu staat. Verspreid door het gebouw zijn daar nog allerlei sporen van te vinden.

Restauratie

Van februari tot en met mei 2020 wordt de borg ingrijpend gerestaureerd. Het hele gebouw staat in die periode rondom in de steigers, inclusief de toren. O.a. worden het dak hersteld, de zolders geïsoleerd en de vele ramen voorzien van ‘monumenten-isolatieglas’.

Bovendien worden de voet van de borg en het eiland waar het gebouw op rust verstevigd. Ook de aardbevingsschade wordt gerepareerd. Tijdens de rondleiding krijgt eenieder meer informatie over dit boeiende proces en kan hij/zij hier en daar achter de schermen kijken.

Aanmelden                           

De eerste rondleiding is zondag 9 februari, aanvang 13.30 uur. Aanmelden is volgens de organisatie noodzakelijk via telefoonnummer 0598 – 421568. Adres: Landgoed Fraeylemaborg, Hoofdweg 30, 9621 AL Slochteren. www.fraeylemaborg

1 thought on “Fraeylemaborg laat opknapbeurt zien

  1. Geachte dames & heren,
    Wij zouden een bezichtiging hebben van de Fraeylemaborg in het weekend van 19 t/m 21 juni 2020.
    Is dat mogelijk ? Onze groep bestaat uit 9 personen. Graag hoor ik van u.

    Met vriendelijke groeten,

    mr. Aldert Glas, Enschede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.