Meteen naar de inhoud

Funderingsprijs voor bouwproject Mauritshuis

Funderingsprijs voor bouwproject Mauritshuis

image003 (5)

De uitbreiding van het ondergrondse casco van het Mauritshuis in Den Haag heeft de prijs gewonnen van Funderingsproject van het jaar 2014.

Victor Moussault, zakelijk directeur Mauritshuis: “Wij zijn bijzonder ingenomen met deze erkenning. Het unieke ontwerp van Hans van Heeswijk en uitvoering van de fundering vormt de basis voor de uitbreiding van het 17e eeuwse gebouw naar het naastgelegen pand van Sociëteit De Witte. Het ondergronds verbinden was een complexe en spectaculaire onderneming. De verantwoordelijk ontwerper ABT en aannemer Volker Staal en Funderingen hebben tal van complexe technieken toegepast om het Mauritshuis ondergronds met de nieuwe vleugel te kunnen verbinden. Zo is gebruik gemaakt van ‘CSM-wanden’, ‘jetgroutkolommen’, ‘vijzelen’, ‘softgelmassieven’ en ‘vezelversterkt onderwaterbeton’ om de verbinding tot stand te brengen. Een prestatie van formaat van alle betrokkenen.”

Foto: Dwarsdoorsnede van het toekomstige Mauritshuis (foto Hans van Heeswijk architecten)

%d bloggers liken dit: