Geld voor onderzoek natuurterreinen

Het SBNL Natuurfonds in Leersum stelt voor wetenschappelijk onderzoek in natuurterreinen en het beheer ervan 85.000 euro beschikbaar. Het kapitaal is afkomstig uit het Nora Croin Michielsen Fonds en van een H.J.E. van Beuningenbijdrage uit het Elise Mathilde Fonds.

Het Nora Croin Michielsen Fonds is vernoemd naar ecologe Nora Croin Michielsen uit Barchem (Achterhoek). Uit haar nalatenschap wordt jaarlijks door het SBNL Natuurfonds goedgekeurd wetenschappelijk onderzoek in de natuur gefinancierd.

Grensverleggend

Vanuit het Elise Mathilde Fonds, eveneens beheerd door het SBNL Natuurfonds, komt geld beschikbaar voor grensverleggend en praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek.

Bedoeld onderzoek moet van landelijk belang zijn en zich richten op verhoging van de biodiversiteit. Naamgever van de bijdrage is natuurliefhebber en jager, wijlen Hendrik Jan van Beuningen, die aan de basis stond van het SBNL Natuurfonds.

Projectaanvragen tot 31 oktober

Het SBNL Natuurfonds ziet projectaanvragen voor het Croin Fonds en de Van Beuningenbijdrage gaarne tegemoet tot 31 oktober 2021. Eerder ondersteunde projecten, het aanvraagformat en de projectcriteria staan op www.sbnlnatuurfonds.nl.

Foto: Vuurjuffers (foto Ingrid van Biljouw).

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.