Ga naar de inhoud

Generaal de Bonskazerne in Grave weer onder de wapenen

kazerne-voor-website

De Generaal de Bonskazerne in Grave gaat op recreatieve manier onder de wapenen. Het kazernecomplex wordt een karakteristiek centrum voor evenementen, beurzen, congressen en overnachtingen, en thuisbasis voor Munitiemuseum De Bons (vanaf 2018). Het historische terrein ligt aan de Maas, aan de rand van Grave, op 30 minuten rijafstand van de Duitse grens.

Eigenaar BOEi zoekt een exploitant voor zeven gebouwen van het complex. De Bonskazerne beslaat twee hectare terrein en circa 19.500 vierkante meter bruto vloeroppervlak (bvo). De gebouwen waarvoor een uitbater wordt gezocht tellen samen ruim 15.000 vierkante meter bvo.

Mogelijkheden

Ze bieden volgens BOEi een scala aan mogelijkheden. Van slaapzalen tot kantines, van stafgebouwen tot beheerderswoningen en van filmzaal tot wachtershuisje.

Om potentiële exploitanten te informeren heeft de herbestemmingsspecialist een bidbook opgesteld. Hierin zijn onder andere bouwtechnische gegevens van het complex opgenomen, exploitatie-technische mogelijkheden en worden de financiële randvoorwaarden geschetst.

Filmzaal

De karakteristieke filmzaal wacht een opknapbeurt in de sfeer van de jaren ’50 en ’60.

Het terrein en de bebouwing krijgen in samenspraak met Munitiemuseum De Bons een aankleding met militaire parafernalia zodat bezoekers de vroegere militaire sfeer kunnen ervaren. De kazerne wordt verduurzaamd door het verwezenlijken van een biomassacentrale in de kelder van gebouw H.

%d