Meteen naar de inhoud

Gratis online trainingen voor erfgoedvrijwilligers

erfgoedvrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar in de erfgoedsector. Vele duizenden zetten zich in om erfgoed te beheren, toegankelijk te houden en beleefbaar te maken. Om hen daarbij te ondersteunen en te inspireren kunnen erfgoedvrijwilligers vanaf nu kosteloos online trainingen volgen via het platform erfgoedvrijwilliger.nl. De trainingen worden aangeboden in samenwerking met Leer Je Erfgoed.

Verdieping

Via de website erfgoedvrijwilliger.nl vinden geïnteresseerden in hun eigen omgeving vrijwilligerswerk dat past bij hun interesses. Voor wie houdt van werken met bezoekers als rondleider dan wel liever achter de schermen aan de slag gaat met bijvoorbeeld het digitaliseren van collecties.

Maar Erfgoedvrijwilliger.nl is volgens de initiatiefnemers meer dan louter vacaturebank. Via de pagina Verdieping vinden liefhebbers extra informatie en handvatten die van pas komen bij het uitoefenen van hun werk. “Daarmee voorziet website in de grote behoefte aan deskundigheidsbevordering onder vrijwilligers”.

Nieuwe online trainingen

Sinds kort is de pagina Verdieping, dankzij een samenwerking tussen e-learningplatform Leer je Erfgoed en Erfgoedvrijwilliger, uitgebreid met nieuwe online trainingen. Erfgoedvrijwilligers kunnen zo op een leuke en makkelijke manier online meer leren over werken met en in erfgoed. Hoe vertel je een inspirerend verhaal? Waar moet je rekening mee houden als je gaat schoonmaken? Hoe stuur je een groep vrijwilligers aan?

Vrijwilligers kunnen de online modules gratis volgen op een plaats en tijdstip dat hen uitkomt. Het enige wat hij/zij hoeft te doen is een account aanmaken. Leer je Erfgoed voegt bovendien regelmatig nieuwe trainingen toe. Zet jij je als vrijwilliger in bij een museum, historische vereniging of andere erfgoedorganisatie? Neem dan een kijkje op erfgoedvrijwilliger.nl/verdieping en begin met het uitbreiden van je kennis.

Erfgoedvrijwilliger.nl

Erfgoedvrijwilliger is een initiatief van de provinciale erfgoedhuizen (OPEN) om vrijwilligers en organisaties in de erfgoedsector te ondersteunen. Kijk voor meer informatie op erfgoedvrijwilliger.nl.

Foto: Een vrijwilliger geeft een rondleiding in het Van Abbemuseum te Eindhoven (foto Ben Nienhuis).

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: