HAKA-gebouw Rotterdams Meest Markante Vastgoedproject 2019

Het HAKA-gebouw van de Dudok Groep is verkozen tot het Meest Markante Rotterdamse Vastgoedproject 2019.

De verkiezing had plaats bij Metropole Café NRC, waar gisteravond (donderdag 7 november) de vierde uitverkochte editie van de Rotterdamse Vastgoedborrel werd gehouden. De netwerkborrel, gericht op lokaal vastgoed, is in twee jaar uitgegroeid tot een toonaangevend evenement waar iedereen uit de branche in de regio samenkomt.

Blij

Marjolein Smits van Oyen, commercieel asset manager van de Dudok Groep, is blij dat het HAKA-gebouw aan de Vierhavensstraat 38 is verkozen tot winnend vastgoedproject.

We zijn trots dat we met het gebouw iets unieks neerzetten door een monumentaal pand duurzaam te ontwikkelen. Met behoud van de karakteristieke elementen van vroeger, waarderen we het vastgoed”.

Transformatie

De Dudok Groep gaat het object transformeren tot een modern en karakteristiek bedrijfsverzamelgebouw voor kantoren en horeca. Architect is Wessel de Jonge Architecten.

Het HAKA-gebouw nam het bij de verkiezing tot Meest Markante Rotterdamse Vastgoedproject 2019 op tegen The Modernist en Piekstraat Woontoren.

The Modernist

The Modernist is het nieuwbouwproject van het Weenapoint tegenover het Centraal Station in opdracht van de Maarsen Groep. Het ontwerp van architectenbureau MVRDV is geïnspireerd door het modernisme dat kenmerkend is voor Rotterdamse architectuur uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw.

Piekstraat Woontoren

De nieuwe Piekstraat Woontoren bestaat uit vier volumes die grofweg op elkaar zijn gestapeld met speelse verspringingen. Het gebouw zal uit industriële materialen bestaan, van bakstenen aan de onderkant tot beton, staal en glas boven. Daarmee sluit het naadloos aan bij zijn industriële omgeving. Het ontwerp is van architectenbureau KCAP, ook gevestigd aan de Piekstraat, in opdracht van Heijmans.

Foto: Het winnende HAKA-gebouw aan de Vierhavensstraat 38 in Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.